Læsegruppen – død og genopstanden

Der har internet i læsegruppen været snakket om formålet med læsegruppen, og om dens berettigelse. Jeg har personligt været i tvivl om projektet ”Kæmpers Skulder” overflødigt gjorde eller nødvendiggjorde Læsegruppen. Jeg tror jeg er kommet frem til at ”Kæmpers Skuldre” øger behovet for læsegruppen. For mens vi ser på, hvad der er skabt af relevans siden, er det hjælpsomt at gøre sig nogle tanker om, hvad indholdet af Rylle arkivet faktisk er.

En anden ting der blev snakket om og som jeg selv har tænkt en del over, er: hvad gør den enkelte anmeldelse relevant? Hvorfor skal folk overhoved læse, hvad jeg synes om et 10 år gammelt scenarie? Kort sagt: hvordan gør jeg anmeldelserne interessante at læse?

Og her løber jeg ind i et problem med et af de uskrevne dogmer jeg skriver min blog ud fra. Jeg skriver kort sagt på følgende to regler:
1: Jeg skriver når jeg har noget at skrive om, og jeg skriver om det jeg synes er underholdende at skrive om. Jeg skriver for min egen skyld og det er kun en bonus når det er interessant for andre. (Ud fra tanken om: at dette er en fritidsaktivitet for mig og den må aldrig blive en sur pligt. Selvfølgelig stræber jeg efter at tænke og skrive noget, som jeg føler andre kan have gavn af, men i bund og grund skriver jeg fordi det underholder mig. Og jeg ville ikke kunne holde denne blog, hvis ikke det var sådan.)
2: Jeg vil aldrig undskylde for at jeg ikke har skrevet i længere tid. Jævnfor ovenfor. Hvis ikke jeg kan komme på noget, jeg gider skrive, så skriver jeg ikke. Jeg vil ikke skrive blot for at holde liv i bloggen.

Men det hænger jo ikke så godt sammen med, at påtvinge mig selv, at skrive anmeldelser som folk kan bruge til noget. Så dette er mit forsøg på, via at blogindlæg at tænke mig frem til, en løsning på dette problem.

Så hvad er normalt formålet med en anmeldelse? Det er at en, der har forstand på et område, beskriver kritisk et produkt i dette område, med det formål at forbrugere kan tage dette indlæg med i deres stillingentagen til, om de vil anskaffe sig dette produkt. Det værende sig en blender, en ny film eller et nyt rollespil.

Men disse anmeldelser? De bliver vel ikke læst af folk som overvejer at spille et ryllescenarie, gør de? Jeg tror det ikke, men I må jo sige mig imod, hvis I mener noget andet. Men indtil da vil jeg gå ud fra, at det ikke er det læseren vil med disse anmeldelser. Men hvis nu vi kobler det an på Kæmpers Skuldre. Så kan man som jeg startede med at sige, komme frem til, at genlæsningen af ryllescenarierne kan give noget refleksion over scenarierne dengang i forhold til dem vi, via de store rollespilsdage, tænker over nu.

Så det må være formålet. At forfattere fra disse år, mig, forsøger at reflektere over scenarierne dengang. Det eneste problem er, at jeg heller ikke er så velbegået i de nyere scenarier, som jeg burde være for at kunne tænker over sådan en sammenligning. Men så må jeg A: tage udgangspunkt i mine egne tanker om egne scenarier, B: begynde at læse nyere scenarier og måske anmelde dem her på bloggen på samme måde som ryllescenarierne. (I bund og grund skal jeg ikke kalde det anmelde, men reflekterer over eller sådan noget.)

Så fremover vil jeg læse scenarierne fra Rylle, fundere lidt over de tanker, de sætter i gang i forhold til mit eget forfatterskab og min samtids scenarier. Desuden vil jeg forsøge at vinkle lidt skarpere. I stedet for at forsøge at beskrive hele scenariet vil jeg tage udgangspunkt i et eller få elementer og så snakke om dem. (Noget der forhåbentlig vil gøre sig gældende allerede ved den kommende anmeldelse.) Noget jeg kan, nu jeg ikke skal anmelde værket som en helhed, men blot tænker over det i relation til vores tids scenarier. (Det lyder som om de er ældgamle ryllescenarierne, når de kun er fra sidste og ligefrem dette årti. Men udviklingen er gået rivende, (eller er den?) så det er også relevant nok.

Så derfor lyder der en hurtig bøn til jer, der kender til både rylle og de nye scenarier. Er der nogle scenarier fra Kæmpers Skuldre man bør læse i sammenhæng med de scenarier, som der er på anmeldelselisten lige nu, og hvorfor?

I løbet af den næste tid vil vi, i nævnte rækkefølge, reflekterer over følgende scenarier:
Oculus Tertius
Sand eller konsekvens
Nevermore
Faldne engle
Venuspassagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *