Interview med DB Commander

Til sidste Fastaval kuldsejlede et projekt, hvor jeg ville interview udvalgte af Fastavals folk. Det blev aldrig til noget. Men troskyldigt sendte commanderen dog svar på de spørgsmål, jeg sendte ham, endda lange grundige svar. Så for at lette på min dårlige samvittighed kommer her det interview. God læsning.

Hvad er Dirtbusters?
DB er en skøn blanding mellem en toptrænet hær og en flok lallende tosser. En organisation der blev stiftet af Den første commander (AJAX) der 
skulle løse et specifikt problem på fastaval, -nemlig at rollespillere er temmeligt ulækre og per definition er totalt dårlige til at tage vare på sig selv og deres omgivelser.  I starten var dette sandt, da datidens rollespillere har unge mænd der boede hjemme i deres mors kælder og kun hang ud med ligesindede.
Kunsten at rydde op efter sig selv eller andre var derfor fjern fra rollespilleren, der trængte til styring og en kvindes hånd. (derfor var den første commander selvfølgelig kvinde) Idag står vi overfor mange nye problemer, Den unge rollespiller fra for 20 år siden er blevet vasket gift og har fået børn, han sviner stadigt næsten lige så meget, og nye rollespillere er “curlingbørn” og derfor ikke særligt huslige. DBs kampe står nu osse med dårlig hygiegne samt omgangssyge, som er en kendt del af fastaval-tømmermænd/pest.  vi kører efterdevisen ” We work HARD -but we also PARTY hard” og lets face it DB-kritikkere…. en DBer ligger i gennemsnit en 22 timers arbejdsdag på Vallen fra Onsdag til Søndag, betaler for at komme og roder i andre folks afførring. Hvis folk kan det. -uden at få en vis attitude og galjenhumor, skal de så gerne overtage tjansen 😉  Alt i alt er en DBer en ildsjæl, som vil gøre noget godt for andre, og have det sjovt samtidigt. Et fælleskab af galninge der løfter svaberen højt og stormer brølende ind i det kaos der er en Fastaval.

Hvad laver en commander?
Dirtbusters er løst bygget op omkring et Spacemarine-chapter og øverst, blandt mange vigtige funktioner er en Commander. Commanderen er den strategiske leder af Dirtbusters, som sætter rammerne for arbejdet og legen. Det kan han ikke uden et dygtigt crew og gode mellemledere, -det handler om tillid.  En hver Dirtbuster er en leder i sig selv og kunne selvstændigt løse opgaven at holde Vallen ren, der skal dog være rammer, og dem udstikker Commanderen i samråd med sin stab, En lige så vigtig rolle er NK ( Næstkommanderende) en slags Commanderens stedfortræder og indpisker, der overfører Commanderens Strategiske plan til taktisk udførelse. Foruden NK har en Commander En Chaplain (en slags åndelig rådgiver) en degn ( en slags praktiske gris) en Oberst ( en gammel sur mand, der minder os om de gamle dage og dyder) og en Doc (en lægefaglig person der skal stå for vores sundhed) Squard-leaders og mange dejlige og alsidige Dirtbusters.  Når det hele kører hvolder Commanderen mest peptalks og giver morale, da det hele helst bare skulle køre på skinner,  -og så skal han selvfølgelig gøre men masse rent 
-for i DB kører vi efter devisen ” Every Man (M/K) is a Cleaning-Man (M/K)”

Hvordan blev du commander?
Joo…. Jeg har været Næstkommanderende for Commander Player siden han indtog tronen, og har været hans sure mand til hans ellers blide og rare ydre. Commanderen vælger selv sin afløser, og som regl, er det hans NK. Nu er det min tur til at sprede glæde, og og jeg har 6 års latent kærlighed der skal ud 🙂

Hvad skal der til, for at blive en Dirtbuster? Og hvordan kan man blive det?
vilje. -resten lærer vi dig. tag fat i en DBer og så ser vi på dit potentiale.  vi er alle størrelser og støbninger, og hvem ved? er har man viljen, så kan man blive “prakticunt” og optages af en DB som lærling. indtil man er klar til at iklæde sig kedeldragen.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som Dirtbuster?
Der er mange, men hver morgen har vi morgenappel med morgensang klokken 0900. – HVER DAG! og at se mine DB-brødre (M/K) stå stolt med rene negle og friskpudsede støvler, efter at have rengjort FASTA-Baren efter Lukketid indtil kl 0630 om morgenen, for så at efterfeste i en time eller to, og så være klar igen til mere…  Det varmer sjælen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *