Fredagscocktails i Århus – En slags anmeldelse

I et stykke tid har Thomas Mertz og Oliver Nøglebæk næsten hver fredag åbnet deres hjem op til det de kalder fredagscocktails. Konceptet er simpelt: mød op smid en 50 i kassen eller giv en flaske sprut, og så er der fri cocktails resten af aftenen.

Det lyder som opskriften til katestrofe især når størstedelen af publikummet er rollespillere. De to burde blive drukket fra hus og hjem. I stedet er stemning rolig afslappet og civiliseret, (altså på nær den til tider lidt lumre humor.) Man møder op i jakkesæt og snakker nørd over en alsidig variation af cocktails.

Ideen bag, har jeg fået af vide, er at de to mente, der manglede et sted i Århus, hvor man kunne snakke rollespil. Et nodalpunkt, hvor forskellige folk kunne mødes og snakke, planlægge, inspirere, ideudvikle osv. Det geniale i projektet er, at det står der ikke nogen steder, invitationen er blot til en hyggelig aften med drinks.

Og det er en genial ide, der er ikke noget mere dræbende for netværkssnak end at blive bedt om at ”netværke.” Ved i stedet at mødes og blot hygge så kommer de relevante snakke af sig selv, simpelthen fordi de er mennesker med deler en fælles interesse og passion, vi kan kort sagt slet ikke lade være.

Så selvom jeg det meste af tiden er i Viborg, så prøver jeg at komme hjem de weekender, jeg nu kan og deltage i disse drinksaftner. Stemningen er god, menneskerne er imødekommende og snakkene er alsidige og inspirerende.

Så derfor går denne opfordring videre: savner du at snakke om rollespil og andet nørdet, så tag til fredagscocktails. Hvis jeg har forstået rigtigt er alle velkomne.

4 thoughts on “Fredagscocktails i Århus – En slags anmeldelse

 1. Thomas

  Simon, du gør os til skamme med dine alt for pæne ord. Men du har i hvis forstand ramt hovedet på sømmet. Og ja, alle er velkomne, så længe man har forstået at det ikke handler om hammerdruk, men om hygge og sludder med flinke folk.

  Svar
 2. Thais Munk

  Nu vil jeg fandeme snart hjem! Fuck, jeg savner at bo i Danmark, især mht at tage til fredagscocktails hos Oliver og Thomas. Jeg kommer helt sikkert forbi ved lejlighed efter at jeg er kommet hjem i begyndelsen af juni. 🙂

  Svar
 3. Simon J. Pettitt

  Thomas: Tje gode projekter skal skamroses af og til ,det får dem til at blive ved. Det er det samme med silkeborg Kommune, de fortjener også lidt skam ros tyder det på.

  Thais: vi glæder os til at se dig. Men du kommer vel til Fastaval?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *