Fastaval 20?? – Kommende projekter

Det er jo ganske spændende det vi får snakket om her, med hensyn til spillederes rolle og pligt. Nå men som lovet, kommer nu næstsidste indlæg i post-fastaval serien. (sidste indlæg vil handle om Stjernetegn.) Dette handler om mine kommende scenarie projekter, og hænger derfor løst sammen med dette indlæg: ”Hvad skal jeg skrive næste gang II”

Post-Fastaval serien so far:
Om Fastaval helt generelt
En smule rollespil, det var der ikke meget af i år
At være chefredaktør for anden gang, og avisens fremtid i mine øjne
Om hvordan det gik for Stjernetegn
Om hvad jeg kunne tænke mig at lave til næste år
Om kommende projekter

Jeg har tre projekter i støbeskeen, og minimum en af dem kommer på Fastaval 2011 (Undskyld, bliver sendt som tilbud til Fastaval 2011, det skal være op til dem, om de vil have det, vi skal ikke blive arrogante her.)

Vandrer
Som nævnt i ”hvad skal jeg skrive…” indlægget er dette næsten færdigt, og jeg har lovet det til Hyggecon. (Og vist nok også Vikingcon, men det plejer ikke at være så glade for det der live halløj.) Så kort sagt: der bliver færdigt. Men problemet er bare, at det er så meget i stil med det jeg har lavet de sidste tre år, og jeg havde jo lovet mig selv, at lave noget nyt.
Men samtidig har både SystemPerfekt og Stjernetegn bevidst, at den type rollespil er publikums favoritter, (SystemPerfekt vandt publikums prisen på Hyggecon og begge scenarier blev nummer to til publikumsprisen på Fastaval.) Så hvorfor gå væk fra det, når det nu virker? (Hvorfor jeg tror det virker, kommer jeg ind på i det lovede indlæg om Stjernetegn, bare rolig.)

Den Russiske Svane
Igen nævnt i ”hvad skal jeg skrive…” Men det er en stor tung sag. Jeg føler stadig der mangler meget, så om det bliver til 2011 det bliver færdigt, ved jeg ikke. Men jeg er nu kommet frem til, at det skal være et sandkasse scenarie i tre kapitler. Det vil sige en blanding mellem den frihed og medskabelse jeg har leget med de sidste tre år, og de mere traditionelle scenarier, med et fast forløb. Til det skal tilsættes noget leg med aktant-modellen og nogle scene sætte regler, hvor spillerne kan få lov til at sætte scener, men ud fra visse fastlagte regler. Det bliver godt.

The Blank Paper Trilogy
Endelig så har jeg længe arbejdet med ideen, om at oversætte mine tre sidste scenarier til engelsk (Ønskeøen, SystemPerfekt og Stjernetegn) og skrive dem godt og grundigt om, så de får tilføjet alt det, jeg har lært de sidste tre år. Kald det en remake om du vil.
Tanken er, at det skal gøres på engelsk, en den ene grund, sat det tvinger mig til at skrive alt på nyt, så copypaste ikke er en mulighed. Det skulle gerne gøre ændringerne endnu mere gennemgribende. Hvis jeg faktisk får kastet mig ud i projektet, så vil der komme indlæg om, hvordan jeg ændre på alle tre scenarie, men overordnet er tankerne følgende: De skal være meget kortere, der skal være en spilleder eller spilformidlende spiller i alle tre, resursekravene skal ned justeres så meget, at det vil kunne spilles uden de store opsætningskrav.
Jeg vil rigtigt gerne dette, det vil være en lærerig oplevelse at vende tilbage til de gamle ting, og for alvor få dem skåret ind til benet og få dem skrevet ordentligt igennem. Få essensen i dem frem. Ønskeøen skal være et scenarie om børns fantasi, SystemPerfekt om hvor stærke kræfter regler, ritualer og gruppepres er. og Stjernetegn en ramme hvori man kan skabe alle mulige historier via rollespil.

Så må vi se, om jeg får en af de to sidste færdig, eller om det kun bliver til Vandrer. (Eller om jeg overrasker og hiver Hævntogt frem.) (Eller noget helt femte.)

One thought on “Fastaval 20?? – Kommende projekter

  1. Pingback: Hvordan vi forbedrer vilkårene for spilledere på Fastaval « Simons scenarie sludder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *