Der sidder fem forfattere i et sommerhus

Som hintet til i sidste indlæg har jeg en ide, og jeg vil undersøge om der er interesse for det. Behovet for den er dalet lidt, siden selv de mindre conner er blevet rigtigt gode til at skaffe scenarier og især få forfattere til at skrive scenarier til sig, scenarier som ikke nødvendigvis skal køre på Fastaval. (Jeg kigger på dig Kristian.)

Men min ide er i bund og grund, at arrangere en sommerhustur af og til for de forfattere nye som gamle som nu har lyst. En eller to gange om året alt efter interessen. I løbet af denne tur, som varer fra fredag til søndag, skriver alle deltagerne hver deres scenarie. Ved slutningen skal scenariet være så færdigt, at det ikke kræver mere arbejdet end maks. en spiltest og efterfølgende omskrivning. Formålet er altså, at man kan få skrevet mere end et scenarie om året, hvilket er mit problem, og samtidig få det overstået på en gang, eller i hvert fald få overstået størstedelen af arbejdet på en gang.

Men det er kun den ene halvdel, den anden del er, at hver gang man planlægger en weekend melder man det ud til landets conner, hvorefter disse (på nær Fastaval og Vikingcon, de har ikke problemer med at skaffe nye scenarier) kan byde ind på at få disse scenarier til deres con efterfølgende. Jeg mener ikke, byde ind med øl, penge eller anden bestikkelse, men snarere byde ind med kreative og tematiske udfordringer eller inspiration. Det tilbud, hvis der er flere om buddet, som gruppen finder mest interessant skriver alle forfatterne så til. Det ville betyde at den udvalgte con pludselig har fire eller flere præmierescenarier til deres program.

Der er fordele både for forfatterne:
Forfatterne får skrevet mere, og får overstået en stor del af arbejdet på engang. Man er en gruppe sammen, og kan hjælpe og inspirere hinanden under selve skriveprocessen. Man kan selvfølgelig ligge forskellige ideudviklingsøvelser ind i starten, hvis der er interesse for det. Presset er mindre, når det skal være overstået på en weekend, er der ikke tid til perfektionisme og flueknepperi. Hvilket, i min mening ikke nødvendigvis betyder at kvaliteten bliver mindre. Ting kan fluekneppes til døde, eller man ender med slet ikke at skrive, fordi man ikke kan komme til for sine egne høje forventninger.

Connerne:
De får en stak nye scenarier serveret, og dermed et bedre og bredere program, samt desuden en del af arbejdet med at opstøve og lokke forfattere til at skrive bliver mindre, og de kræfter kan bruges andre steder.

Og miljøet som sådan:
Der kommer kort og godt flere scenarier alt i alt, og det er jo godt. Så er der mere at spille.

Men det er blot min holdning, og jeg kan synes så godt om projektet som jeg vil. Hvis ikke andre ser det gode i ideen, kommer den ingen vejne, (og bør heller ikke). Så hvad synes I? Er det en god ide, er det noget I kunne finde på at deltage i? Er der overhoved et behov for det?

23 thoughts on “Der sidder fem forfattere i et sommerhus

 1. sigridsvane

  Som jeg vist også har nævnt ved en tidligere lejlighed ville jeg elske at sidde og skrive de sære idéer i et hyggeligt lille hus et sted. Det jeg ser som problemet er at hive weekender ud af kalenderen til det, i flertal. Men hvis man kunne nøjes med at hoppe på engang imellem når det passede, så YES!

  Videre ad den tangent, så går jeg ikke ud fra at der skulle følge en forpligtelse med til at dukke op til den pågældende con og køre det? Det kunne blive logistisk og tidsmæssigt en større udfordring.

  Svar
 2. Simon James Pettitt

  Tja det må være op til den enkelte con. Men mit gæt ville være, at de hellere ville have et præmiere scenarie mere, end kræve at forfatteren dukkede op. Det er i hvertfald min erfaring fra de conner jeg har skrevet til.

  Svar
 3. Thais Munk

  Jeg ville også også elske at gøre det. 🙂

  Mine forældre har derudover et sommerhus ikke specielt langt væk fra Mossø (i nærheden af Øm kloster). Så hvis der er opbakning til det kunne vi nok godt finde ud af noget (aka, Simon send mig en mail om hvornår du kunne tænke dig det. Så kan vi melde nogle datoer ud når jeg lige har snakket med mine forældre).

  Svar
  1. Simon James Pettitt

   Det er sku sejt Thais! Jeg sender dig en mail en af de nærmeste dage, for det tyder da på, at der er opbakning til det.

   Svar
  1. Simon James Pettitt

   Netop det her? Er det noget der kunne laves samarbejde om? På trods af at en af regler jo lidt var at det skulle være til de mindre conner. Men en mulighed for samarbejde bør da undersøges?

   Svar
 4. Asbjørn Olsen

  Jeg syntes det lyder som en god idé, og specielt os nye forfatter (os der ikke har skrevet noget endnu :)) ville have meget ud af at mødes med mere erfarne folk. Jeg ville bestemt være interesseret, selvom jeg har svært ved idéen om ikke at måtte bruge tid på der derhjemme :).

  Svar
 5. Martin Horn Pedersen

  Hurra for flere scenarier, men og der er nogle mener:

  Jeg bryder mig ikke om tanken om det skal skrive på en weekend. Kvantitet kan vi ikke bruge til noget, så er der masse af kvalitets scenarier der heler må blive spillet af flere. Og man kan nå rigtigt meget på 48timer, og det er super at gør det klart at det handler om skrive/spare i de 48timer og ikke om at drikke shots de 30 af dem.
  Det vigtige må være at der kommer god scenarier ud af det og ikke bare scenarier, og folk skal nok få skrevet deres scenarie færdigt hvis de først har knoklet med det en weekend og resten af gruppe ved det er på vej(godt gruppepres)

  Og hvis jeg var con ansvarlig så ville jeg stille stor krav til folk kom. For ellers kan man igen lige så godt finde er fedt rerun, jaja ingen har spillet de nye scenarier før osv. Men som SLer er det 100gang rare at kunne tale med forfatteren(Jeg spilledet f.eks. Sandheder på Fastaval og forstod scenariet meget bedre efter have talt med forfatteren) og det samme som spiller er de sgu rart kunne tale med forfatteren bagefter noget godt, ellers ender man med fortælle dårlig historier til sin venner der ikke har spillet scenariet.

  Svar
 6. Simon James Pettitt

  Tja det kan være at der ikke skal være så stramme krav, men vi er enige, ideen er at en stor del af det krævende arbejde skal være overstået på en gang.

  Med hensyn til at forfatteren skal være der, der er vi uenige. Altså ikke engang Fastaval kræver at forfatterne er til stede på connen. Og jo det er en fordel, men så må det klares over mail inden.

  Svar
 7. Martin Horn Pedersen

  At Fastaval ikke stiller krav om det mener jeg også er en stor fejl. Særligt når der afviser forfatter der gerne ville komme, og lige ved Fastaval så er det jo ikke fordi de scenarier vi f.eks. har fået fra udlændinge der ikke gad dukke op har været totalt awesome og bedre end noget vi(vi som dansker) selv kunne lave

  Svar
 8. Simon James Pettitt

  Jeg synes, det er et ærgeligt krav at stille, og ikke et jeg har hørt nogen stille endnu (heldigvis). Ja kommunikation mellem forfatter og spilleder er vigtig, ikke alt afgørende, men vigtig. Og min opfattelse er at det kan man også lide så let gøre inden connen via telefon eller mail som jeg jeg gjodre med Max Møller i år.

  Svar
 9. Martin Horn Pedersen

  Vi har mange dygtige scenarie forfatter omkring Fastaval der er ved blive voksne, får børn osv. som gør de måske ikke kan hive påsken ud. De er dygtige, 10 af dem har et scenarie med, men skal til familie halløj hele påske, halvdelen af forfatterne er ikke på Fastaval.. det syntes du ikke vil gøre det hele mest trist, gør connen dårlig osv.

  Og ja ved godt sådan er verden ikke pt. er stillede groft op for at forsøg vise min pointe

  Svar
 10. Simon James Pettitt

  Nej det synes jeg ikke. Jeg ser det sådan: at forfatterene er der er en fordel, men manglen på samme gør ikke connen dårlig. Og det er sådan set ikke det dette indlæg handler om.

  Men for lige at ridse op: det virker til, at der er interesse for tiltaget, så jeg vil gå videre med at finde en dato og begynde at planlægge.

  Svar
 11. mosekjaer

  Hej der.

  Spændende tanke. Jeg er dog lidt uenig når du skriver: “Presset er mindre, når det skal være overstået på en weekend, er der ikke tid til perfektionisme og flueknepperi.”
  Nu har jeg endnu ikke skrevet et scenarie men har mange idéer og tit haft lyst til at prøve, så jeg forstår at det bl.a. er sådan en “ny” forfatter som mig det skal henvende sig til.
  Men jeg vil se det som et enormt pres at jeg skal være færdig på en weekend. Hvis det var kravet for at tage med, så er jeg ret sikker på at jeg ikke ville deltage. Men det er måske fordi jeg også i mit arbejde til hverdag er vant til at arbejde på en anden måde hvor man laver noget, tester det, arbejder videre, tester det, arbejder endnu mere videre, tester det osv. Jeg er ikke vant til at lave noget “rigtigt” eller ordentligt første gang 🙂

  Angående om hvorvidt man som con kan kræve at forfatteren dukker op, så har jeg to ting.

  1) Hvad nu hvis forfatteren laver et virkeligt godt scenarie og har intentioner om at dukke op osv. men af en eller anden grund må melde fra et par uger før. Skal vi så samtidig aflyse scenariet for alle de tilmeldte og alle de SL der allerede har læst det, bare fordi de ikke har mulighed for at snakke med forfatteren på connen? Det nemme svar er selvfølgelig, at det jo er trist og så lad da gå, men hvordan kontrollerer vi så at det rent faktisk ikke har været intentionen fra starten af, at forfatteren ikke ønsker at komme? Altså, selv hvis vi kræver det kan vi ikke kontrollere det, medmindre vi så ønsker at aflyse et færdigt scenarie to uger før osv.

  2) Jeg vil mene at hvis man som SL først læser scenariet dagen før fastaval eller på vejen derhen, så er man for dårlig forberedt. Så hvis man har læst det nogle uger før, så kan man jo passende skrive en mail eller ringe til forfatteren. Nogle kan man måske endda lokke på Skype. Jeg skulle SL et scenarie i år hvor forfatteren desværre måtte melde fra fastaval nogle uger før. Da jeg opdagede det satte jeg mig ned og skrev en mail med de spørgsmål jeg havde til ham, som han var så rar at svare på. Jeg tror endda han sendte spørgsmålene og svar ud til de andre Spilledere.
  Denne løsning kræver måske at man ved i god tid hvilke scenarier man skal køre. Men man kan jo som altid skrive til forfatteren inden det bliver offentliggjort, spørge efter scenariet, læse det ud fra den tro at man får sit ønske opfyldt og så skrive spørgsmål. Dette kan vel gøres lige fra foromtalerne offentliggøres eller scenariet er skrevet færdigt. Og så ser jeg ikke problemet i at man ikke kan møde forfatteren face-to-face. (udover at vi selvfølgelig gerne vil have så mange som mulig på con).

  Det blev lidt langt. Sorry

  Svar
  1. Simon James Pettitt

   Dine to punkter om forfatterfremmøde: Helt enig, tak.

   Angående presset: Tja det er nok også en af mine bagtanker, mange forfattere er også akademikere og præget af netop den arbejdsmetode, du beskriver. Og jeg har oplevet, at det fører til at folk, jeg rigtigt gerne så skrive, aldrig får skrevet. Så min indre journalist siger lidt: så fuck da det og få skrevet noget, et eller andet og lær for helvede af det. Så håbet var lidt et den provokerende deadline kunne få presset noget tekst ud af alle jer ikkejournalister. Kort sagt: jeg ville gerne lære jer nogle journalistiske arbejdsmetoder.

   Men det virker til at der er stemning for, at man gerne må skrive om bagefter. Det vigtigste kriterie for mig, er at weekenden bliver udnyttet til at få en masse tekst skrevet. Få slået hul på forventningsbarrieren og bare få skrevet noget.

   Svar
  2. Martin Horn Pedersen

   @Simons, sry at det er offtopic men tillader mig at svare

   @Kasper

   1. Nej naturligvis skal vi ikke aflyse scenariet fordi forfatteren bliver syg eller ligene. Og naturligvis kan man så lyve og sige at man vil dukke op for så at melde fra igen. Men vi er et lille miljø, så ofte vil du skulle lyve for nogle mennesker du kender, eller de er god venner med andre der kender dig godt og der med ved at det har været en løgn. Og folk har ikke lyst til være kendt som løgner.

   2. Naturligvis skal man læse det før, jeg havde også mailet spørgsmål først, fået noget svar der også tog vi en samtale på connen også. Ja man kan gør det via telefon, skype, mail, what ever , men det er sgu rare face to face, lige som at samtalen bagefter scenariet var kørt med forfatteren var rar for mig som SLer og gav mig langt mest lyst til kører et scenarie igen, end det andet jeg kørte gjorde hvor der ingen forfatter var på connen(Og det på trods af spiller i det scenarie var helt fanatisk og det var en fornøjelse at se dem spille)

   Svar
 12. Johs

  Der er mange kvaliteter man skal måle en synopsis på, men forfattertilstedeværelse er ikke et af dem.

  Jeg er bange for du er ret alene om din holdning. Hvem var de 10(!) forfattere der var til familie halløj hele påske og altså ikke på Fastaval?

  Svar
 13. Johs

  Hov og hvis jeg var i en weekend i sommerhus med fem andre rollespillere, så ville jeg nok spille rollespil.

  Svar
 14. Martin Horn Pedersen

  Johs du skal starte med læse hele mit indlæg, sagde ALDRIG 10 ikke var der, sagde netop som var det ikke, men det var et groft eks for at fremstille hvad min pointe er.

  Svar
  1. Johs

   Ok. En anden ting er at jeg overhovedet ikke genkender behovet for snakke med forfatteren – andet end hvad der kan gøres over mail eller telefonisk.

   Det er i min optik et ligefrem tåbeligt krav at stille måske i værste fald giver et dårligere scenarie udvalg.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *