Storebror Søren

Søren er voksen, selvom han stadig er ung. Han er næsten mere voksen end både Mor og Bedstefar. Han var ude og rejse i den store vide verden, da ulykken skete. Der mistede han ikke kun sin far og bedstemor, men han var også nødt til at vende hjem, og, igen voksent, påtage sig rollen som familiens forsørger.

Søren er ansvarets og virkelighedens stemme i en familie, som ellers kan virke ret flyvsk og virkelighedsfjern. Men hvor de andre gemmer sig i fantasi eller historier, så kan Søren nogle gange gemme sig i dagligdagens opgaver og forpligtelser. At sørger for, at varmeregningen bliver betalt, kan lidt for let blive vigtigere end en dyb samtale.

Det har været hårdt at skulle opgive sin egen rejse og drømme for at tage sig af familien, men han nærer en uendelig hengivenhed og ansvarsfølelse over for os, hans familie. Men da han er den eneste i familien, som rigtigt ser virkeligheden i øjnene, kan han uden at ville det, virke hård og følelseskold.

Spillestil

Søren er splittet, både mellem stadig at være ung, men skulle være den voksne, men også mellem hans kærlighed til sin familie og sin ansvarsfølelse over for samme. Det gør ondt at skulle tale hårdt til dem man elsker. Nogle gange er det fristende blot at give efter og gå med på deres virkelighedsfjerne lege, men det går jo ikke. Disse spændepunkter skal du som spiller svæve mellem: voksenlivets ansvar over for ungdommens drømme. Ansvar over for kærlighed. Du bestemmer selv, hvad Søren arbejder som, men det er næppe noget særligt tilfredsstillende job.


Sørens relationer

Louise, den ene af tvillingerne

Beskrivelse: En ung teenagepige, der, som Søren, er i fare for at blive for hurtigt voksen. Forvirret, fanget lige i det der midterspor mellem barn og ung.
Relation: Louise ser tydeligvis Søren som den voksne i familien. Det er en byrde, Søren ikke føler sig klar til, men som han på bedste vis prøver at skuldre.
Tips: Prøv at give hende gode råd, men vær usikker på deres værdi.
Inspiration til minde: Dengang Louise spurgte ind til uddannelse, og hvad Søren gerne ville være. Hvad sagde Søren om fremtiden og drømme?

Daniel, den anden af tvillingerne

Beskrivelse: En drømmer og et fjollehoved. Kan stadig lege, selv i sine teen år. På en gang bekymrende og samtidig misundelsesværdigt, det evige barnehjerte.
Relation: Søren har et svagt punkt for Daniel. Daniel er den eneste, som kan få Søren til at lege. Stod det til Søren, skulle Daniel aldre blive voksen.
Tips: Gå med på hans lege, med lige dele længsel og skyldfølelse.
Inspiration til minde: Dengang Søren gav sit sidste legetøj til Daniel. Hvad var det? Og hvilken leg fandt Daniel straks på med det?

Bedstefar Bernhard

Beskrivelse: En gammel mand, som kan fortælle løs om hans hjemstavns historie for evigt uden at sige noget ægte. At han elsker sin familie, er der ikke nogen tvivl om. Hvis bare han kunne finde ud af at vise det, på andre måder end gennem endnu en røverhistorie fra området.
Relation: Søren og Bedstefar er dybt uenige om, hvordan denne familie skal håndteres. Søren synes at Bedstefar burde hjælpe mor med at være en ansvarlig voksen, og ikke gå så meget med på hendes drømmerier.
Tips: Prøv at komme overens, men end altid ud i skænderier, som man må stoppe, fordi familieroen skal bevares.
Inspiration til minde: Dengang Søren akavet spurgte ind til en af Bedstefars historier, og det endte som verdens mest kejtede samtale.

Mor Merete

Beskrivelse: En dybt intelligent og kreativ kvinde. At hun er kompetent, er der ingen tvivl om. Men siden ulykken er hun forsvundet meget ind i sin fantasi. Hvis bare hun også kunne være mor af og til.
Relation: Søren har stort set taget over som den voksne i familien. Han elsker sin mor, men ville ønske, at hun også ville tage over, bare af og til, og også være en mor for ham. Han savner sin mor.
Tips: Prøv at få mor, til at være en mor, velvidende, at det ikke vil lykkedes.
Inspiration til minde: Dengang Søren prøvede at snakke om ulykkesforsikring med mor. Men hun kunne ikke rumme det. Hvordan snakkede hun udenom?

Scene 1