Tvillingen Daniel

Daniel er et legebarn, en fjollet unge. Nej, det er måske uretfærdigt sagt… Han er en drømmer. Han har i den grad arvet mors kærlighed til fantasien. Især efter uheldet er han blevet mere og mere optaget af legen, og har lidt for let ved at forsvinde ind i sine egne fantasiverdener.

Hvor vi andre ser en tom parkeringsplads, fremtryller han en vidtstrakt ørken, andedammen bliver til et hav med pirater og parken er en ufremkommelig jungle med eksotiske dyr.

Efter ulykken er Mor og Daniel blevet meget tætte. Da hun var tæt på at drukne i sorgen, var det især Daniels livsglæde, der langsomt hev hende tilbage til familien. Derfor er de to nærmest uadskillelige. På den måde ser Daniel det som sin mission at holde mors, og vel egentlig også resten af familiens humør oppe ved at inddrage dem i hans lege og fantasier.

Spillestil

Selvom Daniel egentlig er på vej ud af barndommen, holder han stadig fast legen, fantasien og livsglæden. Det er hans opgave i en familie tynget af sorg og alvor. Derfor er måden, du bruger legen på afgørende. Du leger og finder på fantastiske ting for at hjælpe din familie.

Det handler altså ikke om at spille det trælse larmende barn, der vil have opmærksomhed, men om at bruge fantasi og barnlighed til at bringe smil og glæde til de andre.

Daniels relationer

Mor

Beskrivelse: Mor skriver lange ord, korte ord, mange ord. Hun kan trylle verdener frem med dem. Men siden far og bedstemor gik bort, har mors ordtryllerier været så triste.
Relation: Siden ulykken har Daniel været den eneste, som kan få mor til at smile og le. Daniel ser det som sin pligt at få hende til det, gennem leg og fantasi.
Tips: Få Mor til at glemme hendes bekymringer og triste tanker, ved at overøse hende med bundløs kærlighed.
Inspiration til minde: Dengang Daniel så Mor græde og han fik stoppet tårerne og fik et smil frem, hvordan?

Søren

Beskrivelse: En voksen seriøs mand, der vendte hjem fra eventyr for at redde familien. Men selv helten, skal huske at holde fri, at lege.
Relation: Selvom Søren gerne vil være så alvorlig, kan det godt lykkedes Daniel at få ham med på sine lege. Det er vigtigt for Daniel, fordi det er så sjældent at Søren smiler.
Tips: Få Søren til at smide den alvorlige maske, og få ham med på legene.
Inspiration til minde: Dengang Daniel fulgte en træt Søren hjem fra arbejde, og de bid for bid forvandlede hverdagens kedelige omgivelser til et eventyrrige.

Bedstefar

Beskrivelse: Bedstefar fortæller historier om hjemstavnen han er vokset op i, men historierne er fastlåste. Man må ikke introducere en drage, eller gøre Bedstefar til den onde konge.
Relation: Daniel er lidt bange for Bedstefar, så han optræder ofte som skurken i Daniels lege, selvom Daniel godt ved, at han ikke rigtig er farlig. Det er jo bare Bedstefar.
Tips: Prøv forsigtigt at ændre på Bedstefars historier, så de bliver mere fantastiske. Men vær generelt lidt bange for den gamle mand.
Inspiration til minde: Dengang bedstefar meget akavet gik med på at være skurken i en af Daniels lege. Det var dog lige ved at gå galt. Hvordan?

Louise

Beskrivelse: Selvom Louise og Daniel er lige gamle, virker Louise meget ældre. Alvorlig, trist og lidt misundelig på det nære forhold Daniel og mor har.
Relation: De to tvillinger har det svært. De elsker naturligvis hinanden dybt, men er bare så forskellige. Det er svært, ikke at komme til at gøre Louise sur, og det er umuligt ikke at blive ked af det, når hun ignorerer Daniel.
Tips: Opsøg Louise, men giv hende lov til at afvise Daniel, og blev selvfølgelig såret.
Inspiration til minde: Dengang Daniel for en kort stund fik Louise til at lege. Men hvad fik hende til at stoppe, og hvordan reagerede hun?

Scene 1