NaNoWriMo Dag -7: Intro

Nogen kender NaNoWriMo (National Novel Writing Month) (Hvor man skal skrive en bog på 50.000 ord i løbet af en måned) andre gør ikke, (wow really?) Jeg hørte først om den, for nogle år siden, da venner begyndte at skrive om deres oplevelser med måneden på Facebook. Jeg har altid tænkt, at det kunne være sjovt at deltage i, og i år er jeg ikke så travl, som jeg plejer at være, så i år skal det sgu være. Derfor vil jeg i november og lidt af oktober bruge min blog på dette og ikke så meget rollespil, om der falder et rollespil indlæg af også ved man aldrig.

Men bare rolig forbindelsen til rollespil bliver lidt. Da det jeg har tænkt mig at skrive er:
Bamsers mod – the book
Der er flere, der har opfordret mig til at skrive den om til en bog, og jeg har selv tænkt tanken, så det vil jeg nu prøve på.

En af de råd som NaNoWriMo folkene kommer med, er at man skal skrive om sit arbejde, melde ud til alt og alle online og in real life, at man gør det. Noget jeg faktisk ikke havde tænkt mig, jeg havde tænkt mig at gemme det lidt væk, så ingen opdagede noget. Men jeg forstår godt tanken bag: På den måde forpligter man sig og bliver motiveret af om ikke andet frygten for at skulle trække i land og sige: nå øhh ja det blev så ikke til noget.

Så derfor denne ene måneds anderledes brug af bloggen. Samtidig vil jeg også gøre noget andet jeg normalt ikke gør, jeg vil poste links til disse indlæg på Facebook, så det bliver endnu mere synligt. Også noget jeg normalt ikke ville gøre. Men ja det forpligter jo.

Her i de sidste dage før den officielle start vil jeg gøre mig klar, ved at få skrevet de fire hovedroller: bamserne. Det er tekster som nok ikke vil indgå i bogen, men som jeg tror, er en god ide at få skrevet ned, så jeg selv har ord på de fire bamser.

Fordi i modsætning til scenariet Bamsers mod, hvor spillerne selv skabte deres bamser, er jeg jo i en bog nød til at skabe dem for læseren, (ih altså.) Som optakt og for at presse mig selv mere, vil jeg derfor også poste disse fire karakterbeskrivelser her (skal lige vende mig til ikke at kalde dem roller.)

De fire roller (damit) bygger faktisk på nogle af de bamser, som mine spillere opfandt under scenariet. De er alle mishmash af en masse små elementer fra de mange, som spillede Bamsers mod selvfølgelig. Men jeg må nok indrømme at de især er baseret på fire bamser. To fra da jeg spillede det på Hyggecon og to fra det hold jeg kørte på Fastaval, hvilket er sejt, men tilfældigt. Men jeg skylder stor tak til alle som spillede det, både det ene hold på Hyggecon og de mange hold på Fastaval, jeres historier og oplevelser har givet en masse inspiration til denne forhåbentligt kommende bog.

Humm jeg burde måske til de få der kommer via Facebook forklarer, hvad Bamsers mod er: Det er et rollespilsscenarie, som jeg skrev til dette års Fastaval (Danmarks største rollespilskongres), jeg tror foromtalen til scenariet forklarer det ok, så den kommer her:

Bamsers mod

“Jeg vil have min familie tilbage…” rasper han svagt og kigger bedende på de fire brynjeklædte bamser. “Deres mareridt er ved at vinde, og jeg er bange for, hvad der vil ske med dem, når jeg er væk. I bliver nød til at redde dem fra deres mareridt.”
De fire bamser kigger usikkert på hinanden, en af dem træder frem og siger, “jamen det kan vi da ikke. Vi er bare bamser.”
“I er krigere,” udbryder Anders tryglende.
“Ja krigere, der beskytter dine drømme, et barns drømme. En bamse har aldrig bekæmpet en voksens mareridt,” forklarer en anden bamse.
“I skal prøve, for min skyld.”

Anders er ved at dø.

Han har accepteret det, og vil blot få det bedste ud af den sidste tid. Men hans familie er knust af sorgen over hans uundgåelige bortgang. Hver for sig er de utrøstelige, tynget af tanken over at skulle miste en søn og en bror. Men sammen er de endnu værre, der kommer den undertrykte sorg til udtryk gennem skænderier og vrede ord, der aldrig kan tages tilbage. Det er denne familie bamserne nu skal forsøge at redde fra deres mareridt.

“Bamsers mod” er et scenarie om et alvorligt emne, om den værste tragedie, der kan ramme en familie: at et barn skal dø. Men det er også eventyret om fire bamser, der kæmper mod de alt for voksne uhyre i et mareridtsunivers skabt af fortvivlede voksne.

Som spiller skal du både spille de heroiske bamser i deres kamp mod de uoverskuelige mararidt, som har besat Anders’ familie. Men du skal også spille et medlem af denne familie og derigennem vise, hvordan sorgen og bamsernes kamp påvirker familien.

Scenariet er systemløst og udfordringerne løses gennem kreativ fælles fortælling.
Scenerne i scenariet veksler mellem fantasifuld rollespil omkring bordet, når man er på eventyr med bamserne og følelsesmættet semilive, når man følger familiens kamp.

Wish me luck!

2 thoughts on “NaNoWriMo Dag -7: Intro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *