NaNoWriMo Dag -1 Mød bamserne

Så er det i morgen det går løs. Som det ser ud nu, får jeg ikke skrevet meget mere her, hvilket giver mening, hvorfor skrive løs her, når det er bogen jeg burde arbejde på. Men mon ikke jeg kommer til at beklage mig på Twitter eller Facebook.

Som lovet vil jeg præsentere de fire bamser som bliver hovedrollerne i mit forsøg på at skrive en bog til NaNoWriMo. Oprindeligt ville jeg have fortalt om dem en dag hver, men livet kom i vejen med en masse ting, som tog prioritet, fordi de måske hen ad vejen kan lede til vigtige ting som job og sådan. Disse ting kan måske betyde, at jeg også må droppe Bamsers mod bogen i denne omgang, men jeg håber det ikke, jeg vil ihvertfald stadig prøve. Så her er de fire bamser:

Disclaimer om sproget: Dette er nok ikke roman materiale på nogen måde overhoved. Men det er ikke NaNoWriMos formål, det vigtige er at få nogle ord ud, så kan det altid skrives lækkert senere. Så det er bare for at sige, forvent ikke stor litteratur herunder.

Bamsen Shake-Spear
Shake-Spear er en halvstor bamse, han er gruppens ufortrødne kriger, og han synes selv, han har valgt et sejt navn, det her ordet spyd i sig, og på engelsk, som han kan lidt af. De andre har ikke nænnet at fortælle ham, hvem han i virkeligheden er opkaldt efter.*

Når han drager på mission laver han en rustning af, hvad han nu lige kan finde rundt omkring, en plastickop bliver let en hjelm og en lineal er et fremragende sværd. Han er ret seriøs og vil gerne ses som en stor og stærk modig kriger. Han har dog et problem.

Shake-Spear blev vundet på et tivoli, han er stor, rund og blå… og midt på maven har han et stort lyserødt hjerte, som hvis man trykker på det siger “I love you” men en overglad mekanisk stemme. Shake-Spear synes ikke om, at man trykker på det. Men bliver aldrig rigtigt vred over det, hvis nogen gør det, i bund og grund er han jo en venlig krammebamse, han vil bare helst ikke mindes for meget om det.

*Ja jeg ved godt den joke er tyvstjålet fra Stardust og finder jeg på et bedre navn, så vil jeg ændre det til det. Problemet er, at den misforståelse faktisk passer ret godt til rollen øh jeg mener karakteren. Forslag til navne med samme misforståelse modtages gerne.

Bamsen Silke**
Silke er en fin dame, hun er en kridhvid bamse med en meget pæn silkesløjfe om halsen, hendes kæreste eje. Hun påstår selv, at hendes pels skinner, og jo hvis hun står på den rigtige måde i lyset, kan der måske være noget om snakken.

Hun er en ret ny bamse, som Anders har overtaget fra hans tvillingesøster. Hun passede meget godt på hende, og det gør Anders også. Silke går meget op i hendes flotte pels og vil så gerne se pæn ud. Hun hader at blive snavset. Men hvis missionen kræver det, vil hun selvfølgelige gøre det. Alt for Anders. Men det betyder ikke, at hun på nogen måde vil undlade at gøre sig ordentligt ren og i stand både før og efter.

Men du skal ikke lade dig snyde af hendes forfinede ydre, under pelsen gemmer der sig et snarrådig, hurtigt og skarp sind. Ingen skal komme og tro hun ikke kan slå fra sig.

**Endnu et navn som jeg gerne vil ændre, men har taget denne placeholder, da vi jo ligesom skal videre i programmet ikke? En del af NaNoWriMo filosofien er ikke at lade sig stoppe af detaljer men bare at få nogle ord på papir, det kan jo altid ændres senere. (Edit: oprindeligt hed hun Diamant, uhg, men da jeg skrev det om silkesløjfen, faldt det pludselig på plads, det navn kan jeg lidt bedre lide)

Giraffen John***
John er en giraf, og han er gruppens kloge mand, ja det siger han da ihvertfald selv. Han er da også den ældste af dem alle, en gammel slidt giraf bamse, der mangler det ene øje. Han har tilhørt Anders’ mor.

“Men det er ikke kun mine mange år, som gør mig så klog”, som John plejer at sige. “Se bare på mit store hoved, i forhold til min krop har jeg det størst hoved af jer alle. Derfor må jeg være klogest.” Den logik kan man jo ikke sige imod.

John er også gruppens spejder, fordi han kan se langt, han er jo en giraf. Hvis du så John ville du nok tænke, jamen han er ikke ret stor. Men det ville John hurtigt vifte væk. Hørte du ikke lige hvad han sagde? John er en giraf, giraffer er høje, derfor kan giraffer se langt, derfor kan John se langt. Følg nu med moster!

Her er den helt galt med navne, John er baseret på en ægte bamse, som er ejet af en af mine spillere fra hyggecons barn. Hun har kaldt ham John, og derfor sidder det navn bare fast, plus, der er også noget fedt i “Giraffen John”, men jeg burde nok ændre det. Dog vil jeg understrege John er ikke en til en den giraf, der er elementer af flere af de bamser, der som sådan spillede på klogebamse ideen.

Hunden Baltashar****
Baltashar er en stor, nej en meget stor overforvokset hund. Han ved det bare ikke altid selv. Baltashar er måske ikke den klogeste hund, men han er loyal og trofast.

Han er en stor og lidt klodset hund, blandt andet fordi han nok ikke helt har fyld nok til hele sin store krop, og er derfor lidt løs og flappende.

Når vi andre ser Baltashar så ville vi nok tænke han er ret stor, og måske også lidt skræmmende. Han er jo nærmest på størrelse med Anders selv.

Men problemet er bare, at det ved Baltashar ikke selv, han tror stadig han er en lille hvalp, selvom de andre gentagende gange har prøvet at fortælle ham, at bamser altså ikke har været hvalpe.

Baltashar er meget modig, han er ikke bange for noget. Altså på nær fugle, især ugler, puh bad, og slanger ih den måde de bevæger sig så underligt på, og edderkopper nej dem kan han altså heller ikke lide. Men ellers intet, altså når det bliver helt mørkt, det er heller ikke rart.

Men inden du tror Baltashar er en bangebuks, der stikker halen mellem benene og løber så snart der er det mindste tegn på fare, så tro om. Det kan godt være han er bange, og stikker halen mellem benene. Men han ville aldrig lade Anders eller de andre bamser i stikken, han er måske ikke så modig, men han er trofast.

****Ja det er stavet forkert, det er meningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *