Min Fastaval shortlist

Vi siger hvert år: I år et et rigtigt stærkt felt på Fastaval, og selvom det altid er det, har de sidste par år efterladt mig med en følelse af, at jo der er meget fedt, men ikke så meget, hvor jeg tænker: det lyder som noget for mig!

Jeg ved ikke om det er fordi årets felt er mere mig, eller om jeg har ændret mig, og tør flere ting, men jeg synes faktisk i år har rigtigt mange ting, hvor jeg tænker det lyder fedt. Så dem vil jeg gennemgå nu, blandt andet fordi, der er alt for mange, så måske kan I hjælpe mig med at sortere lidt fra.

Note: jeg bruger ikke plads på at skrive, hvad de handler om, med mindre der er relevant. Du må selv følge linket og læse det selv. Basta.

Fastaval scenarier short list:

30 sølvpenge
Det lyder fedt, jeg er i tvivl om, jeg passer til det, men det er en af dem, hvor man tænker: ideen er fed. Hele ideen er så dejlig ren, korsriddere skal bringe Judas 30 sølvmønter hjem, men de er selvfølgelig dybt korrumperede. I love it!

Alice
Altså udover at være fanboy af Ninnas ting, så lyder denne også dejlig fed. Tror virkelig den kan blive god syret og poetisk. Det er også en god foromtale, de er flere af dem faktisk i år, det kan være det er det. Men jeg føler jeg kan se for mig, hvad vi skal. Og det betyder meget i mine valg.

All for one (and metal for me)
Normalt er jeg ikke til Klasus nye stil med humor og sådan. Jeg er åbenbart ikke i den fase i mit liv endnu. Og jeg havde egentlig fravalgt mig dette scenarie, så interessant er heavy metal alligevel ikke for mig. Men så læste jeg om scenariets anden havldel, at de er gamle afdankede familiefædre, der prøver at genoplive fortiden. Det er der et eller andet smukt tragisk komisk i, så derfor overvejer jeg den, trods alt. Hvilket er en dejlig overraskelse.

Faye
Tja jeg ville ønske jeg turde dette scenarie, både for at få lov til at prøve Asbjørns stil, men også fordi det lyder utroligt smukt. Her kan jeg se formålet med at bruge erotik i rollespil, og igen foromtalen giver mig et klart billede af, hvad jeg skal (tror jeg.) Men ak, jeg tror ikke jeg tør spille det.

Fordømt ungdom
Egentlig er jeg ikke så vild med settingen, en gymnasie genforeningen den slags akavet alt for hurtigt falde ind i gamle roller har jeg fået nok af. Det ville være ret close to home. Men så var det jeg så forfatterne og tænkte humm det kunne være man skulle give det en chance alligevel.

Fredløs
Lidt som ovenstående man har lyst til at se, hvad så stærkt et forfatterpar har kunnet diske op med. Er normalt ikke så meget til så dystre ting, men samtidig gik det jo fint med Dulce et Decorum skyttegravs scenariet sidste år.

Galaxisk Ekko
Haha de kommer åbenbart på stribe. Dette overvejer jeg også mest pga. forfatteren Troels blæste mig jo omkuld sidste år med Dulce et Decorum. Samtidig lyder det også som en dejlig smuk kontrast, er åbenbart lidt forelsket i skod nutid der ser tilbage på gamle minder for tiden.

Historier fra Bona: Robotten
Tja udover at Rene plejer at lave seje ting er det faktisk scenariets baggrund jeg tiltrækkes af. Jeg kender nemlig den kunstner og er også småtosset med hans stil. Igen nedslidt fremtids melankoli.

I den dybe mørke mærkelige skov
Tja jeg har jo selv skrevet til den, men samlingen af scenarier, der er opstået herudfra er virkelig interessant, og så fantastisk vidt forskellige. Jeg regner nu med at spille nogle af dem med mit Black Box hold, men kunne stadig være sjovt, at prøve på Fastaval.

I say a little prayer
Jeg har jo nærmest fået ordre på at spille dette af en veninde, da vi begge har hørt om Olivers oplevelse med det Just a little loveing, som dette er en Fastaval udgave af, skrevet af en af livets forfattere, så yay en lightudgave til mig, der ikke tør det rigtige.

Narzula city noir
Jeg var ikke rigtigt tiltrukket af den stil som Johs lagde for dagen i forgængeren til dette scenarie. Men wow jeg er draget af ideen om at følge 30 sølvpenges vandring rundt i de usle fantasy gader i Narzula. (og interessant to scenarier med samme udgangspunkt, set før men næppe på så specifik en ting.)

Paninaro
Oliver og Kristians fælles kreation (pun intented) om deltagerne i finalen på et mode reality show. Udover at være Kristian fanboy, så bad han mig læse det, og det er faktisk vildt sjovt og lige at gå til. Vi er på niveau med Reservoir Elves igen. At jeg så har en skjult forkærlighed for projekt catwalk og især Tim Gun (som GM får lov at spille (eller i hvert fald en klon af)) så er det helt klart noget jeg overvejer at GM’e.

Hvad synes I om min liste, hvad er jeres?

8 thoughts on “Min Fastaval shortlist

 1. Tore

  Min liste er meget kort. I år lader jeg Charles vælge hvad jeg skal køre.
  Der er meget få scenarier som ligger udenfor min zone, mest fordi jeg er villig til at lade mig overraske. Jeg har gennem reservekøen spillet mange ting jeg aldrig ville have meldt mig frivilligt til, og derigennem haft nogen fantastiske oplevelser.
  Prøv det!

  Svar
 2. troelsken

  Om Faye: Jeg har været tester på det og kan sige at det er intimt, intenst, morsomt og sørgeligt, men det er ikke fyldt med eksplicit sex. Hvis altså det er, hvad der skræmmer. Hvis intimt og intenst skræmmer, så flygt!

  Svar
 3. johsbusted

  Der er ingen bamser med i Narzula City Noir, men tilgengæld minder det måske lidt om Ønskeøen.

  Svar
 4. Simon James Pettitt

  Tore: Ja har selv gode erfaringer med reservekøen, har bare ikke haft tid til den, de sidste år.
  Troels: Tje det er skærmmende på den gode måde. Jeg prøver at udfordre mig selv lidt mere hvert år, og dette kunne være måden i år. Nej det der skræmmer, er at skulle spille et andet køn end mit eget. Det er ikke, at jeg ikke vil, men jeg får konsekvent enormt meget præstationsangst, og tit går der en klap ned. Ville ønske jeg kunne, men det er ikke lykkedes endnu, ved ikke hvorfor.
  Johs: Min smag som forfatter, som spiller og som spilleder er faktisk ret forskellig, det er ikke et krav for mig, at der skal være bamser med. Desuden tager jeg bare mig egen med og inddrager den 😉 Minder det om Ønskeøen, okay, interessant, på hvilken måde?

  Svar
 5. Johs

  Jeg har (heller) ikke lavet et scenarie eller særlig godt beskrevet spilpersoner, men lader det være op til spillerne at finde på.

  (jeg har dog en spilleder med en syg værktøjskasse).

  Svar
 6. Pingback: Fastaval shortlist < Sort Forsyning

 7. Asbjørn Olsen

  Simon, vær spilleder på Faye, så kan du observere det på første hånd uden at skulle være med i den intime del af spillet. Du skal stadigvæk spille en masse rollespil og være med til at skabe historien.

  Men bortset fra det, så har det aldrig været nemmer at spille intimt rollespil. Scenariet fortæller dig hvad du skal sige, og når du er stille er det et plus.

  Svar
 8. Simon James Pettitt

  Uhhh Asbjørn det har du altså næsten overtalt mig til. Jeg elsker som GM at sætte ting igang og så bare nyde resultatet. Kan man læse det og så stadig vælge at være spiller på det?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *