Fastaval 2013 – Lørdag dag

Denne dag bestod af en masse små hændelser, som flød sammen dagen igennem eller i nogle tilfælde konstant skete samtidig. Først var der to oplæg med æresgæsten Vincent Baker, et om hans oplevelse af Fastaval, hvilket blev en afslappet samtale om forskellen mellem Fastavals rollespilskultur og den amerikansk kultur, sådan groft set.

DSC_0639
Vincent Baker snakker

Ikke så meget nyt under solen der, da vi efterhånden har haft en del amerikanere til at reagere på vores måde at gøre tingene på. De er imponeret over vores metikuløse måde at udvælge scenarier på og måden at bedømme dem på, vores “du er en deltager”-kultur modsat deres “du er en gæst”-kultur og endelig er de fascineret af de vores tradition med, at skrive scenarier, så andre kan spille dem. Men det var nu en hyggelig event alligevel og jeg synes altid, man kommer beriget hjem efter et møde, hvor andre udefra betragter det, vi laver.

DSC_0642
Workshop med Vincent Baker

Dagens anden ting var endnu en Vincent Baker ting, nu hvor han skulle snakke om spildesign. Det blev til en interessant analyse af vores måde at skrive scenarie på, set med en spildesigners briller. Han reducerede kort sagt vores systemløs til et system, hvilket er gjort før, men ikke så elegant og visuelt, i hvert fald ikke, hvad jeg har set. Hvis jeg kan formulere det, tror jeg, at jeg måske vil skrive om det senere.

DSC_9407
Nå ja der var også æreottoen

Nogle af indie fansene ærgrede sig over, at han ikke snakkede mere om design af indiespil, og det har det for så vidt ret i. Jeg håber de fik fanget ham senere og snakket om det. Ellers må han jo holde et nyt oplæg, hvis han kommer igen med et scenarie denne gang, hvilket det bestemt lød til, jeg krydser ihvertfald fingre.

DSC_9422

Lørdag er også dagen for DB’ernes traditionelle strejke, men den kom ikke i år, fordi en halv time før deres annoncerede strejke valgte bunkeren at lockoute DB’erne. De måtte fra 15.30 ikke gøre rent og deres arrangør status blev inddraget og dermed også deres rabat i baren.

DSC_9336
DB’erne læser om Lockouten

Jeg var med over, for at tage billeder af bunkeren, der hang annonceringen op i HQ, det var et smukt syn. Og jeg kan med stolthed reportere, at det var forbundet mod rengøring, der slog dem mest ud, derefter deres tabte rabat i baren. Det var en farlig situationen for pressen, kan jeg godt fortælle, fordi de mente pludselig, at jeg var i ledtog med bunkeren, men jeg var der jo bare for at dække begivenhederne som de skete! Det med et hængende hår jeg slap der ud fra.

DSC_9517
En “ukendt” deltager rydder op

Ej det var en sjov event som alle på Fastaval fattede og morede sig over. Det var et smukt syn at se DB’erne få minutter i 15.30 gå i fællesområdet rydde lidt op for så at råbe: “lockouten er i kraft, vi må ikke gøre rent mere,” smide, hvad de havde i hænderne, og gå mens de råbte: “Vi vil gerne gøre rent, det er ikke os, der vil konflikten, vi vil gerne gøre rent.” Det er øjeblikke som dette, at man virkelig elsker Fastaval.

DSC_9490
Forhandlerne mødes

Jeg hang ud i Baginfo da DB’erne dukkede op med deres udnævnte chefforhandler eksgeneral Lars Kroll! og i en over en time sad han og Tobias med pokerfjæs og i alt seriøsitet og forhandlede en løsning på konflikten, jeg var der det meste af tiden det, var virkelig et syn. Imens begyndte nogle hidtil ukendte “menige deltagere” at gøre rent på connen, åh DB jeg elsker jer! Så vidt jeg ved blev, konflikten løst på samme dag og de kunne genoptage arbejdet, blandt andet fordi Alea vistnok greb ind.

DSC_9533
1 minuts “underholdning”

Nå nok om det, dagens sidste kuriosum var en Female impersonator i cafeen, som nok mest vil blive husket for showets korthed. Så derfor vil jeg også fatte mig i korthed om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *