Det skal jeg spille på Fastaval

I år var det rigtigt svær at melde sig til Fastaval. De sidste par år, har jeg været så optaget af Avis og andre ting, at det blot handlede om, at melde mig til rollespil i de få blokke, hvor jeg ikke havde noget at lave.

Men i år er det lykkedes at holde min val næsten fri for andre ting, så i år skal der spilles en masse rollespil. Men spørgsmålet var bare hvad.

Jeg overvejede faktisk at lave et HSJS (Hvad Skal Jeg Spille) indlæg. Hvor jeg overlod det til jer, at enten komme med foreslag til, eller hvis det skulle være helt ekstremt, bestemme hvad jeg skal spille.

Men jeg tror måske, flok er lidt trætte af min evige crowdsourcing, selvom jeg finder det umådeligt underholdende. Så det gjorde jeg ikke. I stedet for, levede jeg op til løftet til mig selv sidste år, som var: at springe ud fra den dybe ende og ikke være bange for, hvad jeg kan eller ikke kan magte/ er god nok til at rollespille.

Grunden er, at jeg ofte er for forsigtigt op til Fastaval og så fortryder det på vallen, fordi jeg hører om alle folks fede oplevelser, og tænker, arh hvorfor tilmeldte jeg mig ikke det? Desuden køre jeg jo, som jeg har skrevet om før, lidt i en rut lige for tiden.

Så jeg vil kort sagt udfordres lidt, og det tror jeg også at jeg bliver, måske endda for meget. Men her kommer listen, af de ting jeg har meldt mig til, og hvorfor:

Verdens ende 1. prio
Fordi Nina har lavet nogle seje ting på det sidste, og jeg kan rigtigt godt lide ideen om, at bruge musik og fortælleøvelser, som en måde at skabe følelse og rollespil på. Det er noget jeg selv har haft lyst til at gøre, men ikke kunne få til at virke. Så nu glæder jeg mig over, at nogen gør det for mig.

En kærlighedshistorie 1. prio
Er ud fra beskrivelsen ikke normalt et scenarie for mig. Det er netop et scenarie af typen, jeg lidt ønskede var for mig. Men en god veninde skar igennem og sagde: “det skal du bare spille!” Og det passer fint med mit tema for i år, bare at kaste mig ud i det og ikke tænke så pokkers meget over tingene.

Apocalypse Drow GM
Fordi man kan jo ikke lade være med, at spile treren i Kristians spidsøre trilogi. Han har forledt den trygge (for mig) D&D havn og hacked Lady Blackbird. Det vil sige, at det er story now, og systemet minder lidt om Mouse Guard. Jeg er nu spændt på, hvor godt det kommer til at køre, fordi det både lægger op til lidt fri sandkasse og en halv linær historie. Men nu prøver vi.

Bette Liverpool 1. prio
Udover en i bund og grund god foromtale der bare tændte mig, så synes jeg fokus på det underspillede er interessant, og en god kontrast til nogle af de mere voldsomme ting, jeg skal spille i år. Derudover har det en interessant historie konstruktion, lød det til.

En guddommelig udfordring 3. prio
Endnu et scenarie jeg gerne selv ville have skrevet. Altså det med at bruge reinkarnation som en måde at skabe en historie på. Så hvis ikke jeg kommer til at spille det på Fasta, kunne det være man skulle sætte det op selv.

Den dag døren går op 2. prio
Eva har jo solgt det godt, både i hendes tanker om det på hendes blog og så lyder ideen bare fed. Jeg glæder mig til, at udforske den vandvittige verden hun har skabt.

Min piges spurv 1. prio
Jeg overvejede længe, om jeg skulle det scenarie. Men igen faldt jeg for min egen regel om ikke at overtænke og blot kaste sig ud i det. Endelig er tanken om rituelhistorie fortælling interessant og kan blive sej.

Tilbagefald 1. prio
Jeg gik jo glip af Familien sidste år som GM, så derfor ser jeg frem til at prøve dette af. Igen kan jeg rigtigt godt lide historieovervejelserne bag. Altså at scenariet skal være underspillet og langsomt bygge vrede og frustration op, som så i sidste ende brister. Det bliver indebrændt.

Summer Lovin – tell me more! 1. prio
Mere sex, for pokker der er meget om sex i år. Men jeg synes at folkene bag er for seje til ikke at prøve scenariet af. Derudover synes jeg det lød ret sjovt, hvordan at man ser flere variationer af samme historie, pigernes, drengenes og endelig den rigtigte. (At jeg så synes at det er mærkeligt, at snakke om, hvad der virkelig skete i en fiktiv historie er lidt fjollet. Men vi må se, hvordan de gør det.)

Indie Rollespil 1. prio
Denne gang som spiller, det er på tide, at jeg får prøvet nogle af de her ting af, som alle de andre snakker om, så jeg ikke kun kender til Mouse Guard.

Det var det, selvfølgelig ender jeg ikke med, at skulle spille så mange ting, men det er ihvertfald, hvad jeg har skrevet mig op til. Det bliver en vild, hård og lærerig Fastaval tror jeg.

Hvad synes I, hvad skulle jeg have spillet, hvad bør jeg straks melde mig fra, og hvilket hotte indie skal jeg hoppe på?

2 thoughts on “Det skal jeg spille på Fastaval

 1. Kristian

  Jeg tror Apocalypse Drow er lige dig, Simon 🙂 Og thanx!

  og ellers fedt at du kaster dig ud i det – du tager omgangen som jeg ville, hvis jeg havde bedre tid. Jeg glæder mig til at høre dine oplevelser og observationer i baren.

  Svar
 2. Martin Horn Pedersen

  Jeg syntes du har taget nogle spændende valg.
  Særligt En kærlighedshistorie , du har længe virkerede til være meget interesseret i genren , men også lidt “bange” for den. Så fedt du prøver den af

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *