Bamsers mod – roller

Jeg tror, jeg vil prøve at gribe dette scenarie meget anderledes and, end jeg plejer. Jeg vil løbende skrive scenariet, skrive det, som jeg nu kan komme på, og ikke vente på den bedste formulering, og så lade offentligheden se det, og derfor allerede tidligt, få tjekket om det holder og skrive om mange, mange gange.

Blandt andet vil jeg prøve at spilteste så hurtigt som muligt, måske inden denne Fastaval ligefrem (eller samle en gruppe på Fastaval måske), pointen er, at hvis dette skal gøres, så skal det gøres ordenligt, og jeg plejer at mene, at jo mere man lader andre se det, man laver, jo bedre bliver det. Så må vi jo se, om jeg får ret. Derfor denne prøveballon med roller.

Jeg må også nok hellere sige til mig selv, at det kan godt være, at de første par spiltest og anden offentliggørseler ikke nødvendigvis bliver modtaget ret godt, det betyder ikke, at det ikke holder, men at det ikke er færdig endnu. Det kan godt blive den sværreste øvelse, og den frygt er grunden til, at jeg normalt spiltester meget sent, og sjældent offentliggør indhold af scenariet. Men nu rollerne:

Alle spiller to roller, deres bamse og så et medlem i familien udover Jacob. Den virkelige rolle er defineret på forhånd, og vil blive beskrevet en anden gang, men bamsen defineres af spilleren selv via en række spørgsmål. Her er de spørgsmål, jeg som udgangspunkt tænker på: kriterierne er, der må ikke være for mange, de skal være let forstålige, det må ikke tage forlang tid/være for svære at svare på.

Under spørgsmålene, har jeg, i et anfald af selvudlevering, selv svaret på spørgsmålene, for at se, om det kunne lade sig gøre, og om det ville give noget nyttigt, rollemæssigt. Så hvad siger I, er spørgsmålene relevante, hvilke mangler, og er det en brugbar rolle?

Hvis I vil gøre mig til en glad lille fugl, skal I være velkommen til selv, at udfylde en rolle og poste den i kommentarerne. Det vil nemlig hjælpe mig med at undersøge en anden frygt jeg har: nemlig at alle roller vil blive for ens, fordi bamser måske er ret ens for os alle sammen?

Inputs til, om det virker relevant eller for plat eller ligende modtages selvfølgelig også gerne.

Bamsen
Hvad var dit ynglings tøjdyr/bamse/sovedyr (herefter blot bamse) som lille?

Navn
Hvad hed den?

Beskrivelse
Hvordan så den ud? Hvordan føltes den?

Personlighed
Beskriv din bamses personlighed med tre ord, men tilføj gerne en uddybende sætning eller to, så længe det hjælper dig.

Evner
Skriv de tre ting din bamse er aller bedst til

Svaghed
Hvad var du allermest bange for som lille?

Bamsen sneleopard

Navn
Sneleopard

Beskrivelse
Den er hvid med sorte pletter, den står på alle fire, den har et stift nærmest stoisk ansigtsudtryk. Den har en lang blød hale. Den er korthåret men meget blød. Den er ret slidt på snuden. Den har et rødt halsbånd på, som jeg selv har lavet.

Personlighed
Sneleopard er loyal, stoisk og stærk.
Sneloepard siger ikke så meget, men lytter opmærksomt. Sneleopard er der altid for en, og er altid klar på et hjælpe med på ens mange eventyr.

Evner
Klatre
Springe
Snige

Svaghed
Bange for bælgravende mørke

4 thoughts on “Bamsers mod – roller

 1. ninarunaNina

  Det er en sjov ide.
  Jeg kan godt lide den.
  Umiddelbart tror jeg ikke, at bamserne bliver for ens. Der er dog sikkert mange af dem, der er gode til at hjælpe eller trøste eller beskytte eller den slags. Men det er jo også den slags bamser skal kunne…

  Min yndlingsbamse var “Vumse”.
  Den har en spids snude, strithår lavet af pels, lange ører og grønne klapbukser. Den gik på to ben og var ikke rigtigt et dyr eller et menneske, bare en Vumse (som efter sigende kommer fra et gammelt børneprogram som min storebror så da han var barn).

  Jeg er ikke helt sikker, men jeg husker Vumse som lidt frygtsom og sørgmodig. Til gengæld var den god til at trøste.

  Svar
  1. Simon James Pettitt

   Tja du har nok ret, de tre bud der er kommet her er jo meget forskellige. Det kan blive godt tror jeg…

   Svar
 2. Uffe

  Jeg havde to bamser, men jeg beskriver beskytterbamsen da det er den jeg tror passer bedst (den anden er en eventyrer og spilopmager der supplerer beskytteren).

  Bamsebjørn er en stor brun og beskidthvid bjørn. Han er mere bred end høj og ret tyk.

  Han er rolig og taler langsomt. Hans stemme er dyb og han krammer gerne. Han er Måske også en smule kedelig og vil ikke lave ballade, men ender alligevel altid med at lade sig lokke. Han er ikke dum, men lidt langsom.

  Evnerne er svære: Han kan berolige, kramme og trøste, men det er ret svært for mig at beskrive hvad han kan ellers. Han er ikke en der gør ting.

  Svaghed: Ild.

  Svar
  1. Simon James Pettitt

   Det lyder begge som to meget velegnede bamser, der ville gøre sig godt i historien, tak for inputtet.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *