Bamsers Mod – Foromtale

Jeg sender Bamsers mod til spiltest på Hyggecon, og skal levere en foromtale inden længe, så jeg smider lige denne ud her, og håber I vil komme med nogle tanker. Den er ret lang det ved jeg, så steder hvor I tænker spild, så sig til.

Bamsers Mod

Du kender dem godt, der er en vist sandsynlighed for, at du stadig har din ynglings endnu, gemt et sted, måske stadig hjemme hos dine forældre. Men da du var barn betød den meget, mere end du faktisk tror. Bamser beskytter børn, når de sover, holder mareridtene væk.

Det ved alle børn da, de voksne har blot glemt det, selvom de også af og til kunne bruge en natlig beskytter. Eller måske er det fordi, at de voksnes onde ånder simpelt hen er for stærke for en bamse, ingen ved det.

En ting er sikkert dog, Anders kender sine bamser godt, og har været på mange eventyr med dem. Der var dengang de besejrede den gule heks under spisebordet. Eller da de besteg bogreolen og fandt den gamle vise trold på toppen. Og. og, og… Men på det sidste er Anders holdt op med at lege, og ligger det meste af tiden i sin seng, bleg og tynd.

Men i det mindste er han ikke længere på hospitalet, hvor de fire trofaste bamser slet ikke kunne passe på ham, så langt væk. Men drømmene, åh de monstre som nu gemmer sig i mørket, er blevet så stærke, de er næsten ikke til at stå imod mere…

Bamsers mod er et scenarie med en barnlig stil om et meget alvorligt emne. Det er en bittersød tragedie, om fire loyale bamser, som prøver at beskytte deres barn, Anders. Men Anders er syg, meget syg, og har ikke længe tilbage. Bamserne skal ikke længere beskytte Anders, men prøve at redde hans familie fra sammenbrud og opløsningen over for dødens knugende sorg. Men hvordan kan fire små bamser på nogen måde, håbe på at vinde mod så stærke odds?

Det er et scenarie med et alvorligt emne, men fortalt med barnets stemme, fantasi og verdens opfattelse. Inspirationen kommer blandt andet fra Peter Pan, Peter Plys og Brøderne Løvehjerte. Så forvent ikke pjat og pjank. Men forvent en barnlig stil og fortælling.

Spillerne spiller hver deres bamse, og skaber den selv, på baggrunden af deres barndoms ynglingsbamse. Men hver spiller tager også ansvar for et medlem af familien, moren, faren storebroren eller tvillingesøsteren. Og spille disse, når disse er på.

Hvis man kan have sin egen bamse med til scenariet, er det et kæmpe plus, ellers vil det være muligt at låne bamser, som GM har medbragt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *