Bamsers mod – Foromtale

Det er blevet den tid igen: foromtaler. Her er mit bud, hvad synes I? Kort og i så fald skære hvad væk? Og hvilke informationer mangler I?

Bamsers mod

“Jeg vil have min familie tilbage…” rasper han svagt og kigger bedende på de fire brynjeklædte bamser. “Min families mareridt er ved at vinde, og jeg er bange for, hvad der vil ske med dem, når jeg er væk. I må redde dem fra deres egne mareridt.” De fire bamser kigger usikkert på hinanden, en af dem træder frem og siger, “jamen det kan vi da ikke. Vi er bare bare bamser.” “I er krigere,” udbryder Anders tryglende. “Ja krigere, der beskytter dine drømme, et barns drømme. En bamse har aldrig bekæmpet en voksens mareridt,” forklarer en anden bamse. “I Skal prøve, for min skyld.”

Anders er ved at dø.

Han har accepteret det, og vil blot få det bedste ud af den sidste tid. Men hans familie er knust af sorgen over hans uundgåelige bortgang. Hver for sig er de utrøstelige, tynget af tanken over at skulle miste en søn og en bror. Men sammen er det endnu værre, der kommer den undertrykte sorg til udtryk gennem skænderier og vrede ord der aldrig kan tages tilbage. Det er denne familie bamserne nu skal forsøge at redde fra deres mareridt og dem selv.

“Bamsers mod” er et scenarie om et alvorligt emne, om den værste tragedie, der kan ramme en familie: at et barn skal dø. Men ved at gøre bamserne til hovedpersoner, tager scenariet udgangspunkt i barnets eget univers og fantasi. I stedet for en passiv socialrealistisk tragedie om en familie, der mister et barn, får vi historien om bamser, der aktivt kæmper for at redde barnets familie i et magisk og, trods emnet, smukt univers.

Som spiller skal du både spille de heroiske bamser i deres kamp mod de uoverskuelige mararidt, som har besat Anders’ familie. Men du skal også spille et medlem af denne familie og der igennem vise hvordan sorgen og bamsernes kamp påvirker familien. Scenariet er systemløs og udfordringerne løses gennem kreativ fælles fortælling. Scenerne i scenariet veksler mellem kreativ fortælling omkring bordet, når man er på eventyr og følelsesmættet semilive når man følger familiens kamp.

Fakta
• Spilstil: Systemløst fortællende ordrollespil og semilive
• Genre: Fantasifuld bittersød action tragedie
• Spillertype: skal kunne leve sig ind i historien og have en legende fortællelyst
• GM type: skal udfordre, opmuntre og medrive spillerne. Skal kunne sætte, instruere og klippe scenerne i semilive og malende beskrive scenerne i ordrollespil.
• Deltagere: 4 spillere 1 GM
• Forventet spilletid: 5 timer


Tegning af Peter Jensen

4 thoughts on “Bamsers mod – Foromtale

 1. Rasmus Alstrup

  Jeg har fulgt din scenarie-tilblivelse via Alexandria, og det har været spændende, men mindst en lærerig proces i dets tilblivelse som har været en inspiration.

  Din foromtale er for mit vedkommende spot on! Jeg skal gerne anerkende den! Absolut.

  Svar
  1. Simon James Pettitt

   Hej Rasmus
   Altid godt at vide, at min selvcenterede fablen her har kunne bruges til noget.
   Jeg tror også, at Bamsers mod, er det scenarie, hvis process jeg har skrevet allermest om.
   Og mange tak.

   Svar
 2. Thais Munk

  Jeg synes det ser godt ud, men jeg har dog en enkelt kommentar: “Han har accepteret det, og vil blot få det bedste ud af den sidste tid. Men hans familie er knust af sorgen over hans uundgåelige bortgang. Hver for sig er de utrøstelige, tynget af tanken over at skulle miste en søn og en bror.” Jeg synes det “men” dræber noget flow. Så jeg ville fjerne det, for kontrasten træder som udgangspunkt fint frem (indsæt mere yada-yada om at begynde en sætning med “men” ;-))

  Svar
 3. Oliver Nøglebæk

  Det her scenarie skriver mere eller mindre sig selv, med den hastighed du har på!

  Det er en god, lidt lang foromtale, men jeg har svært ved at se hvor der skal skæres fra.

  Derudover har jeg to småting: Den sidste sætning i første afsnit “I Skal prøve…” måske lige rykke den ned på sin egen linje eller tilsvarende så den ikke læses som sagt af en bamse.
  Og du siger kreativ fortælling to sætninger i træk i sidste afsnit, kør lige et synonym til kreativ på en af dem 😉

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *