Tvillingen Louise

En ganske almindelig teenagepige, sådan ville min familie nok beskrive mig. Og skal jeg være ærlig, så ville jeg nok også beskrive mig selv sådan. Sammenlignet med resten af min sære familie er jeg nok den almindelige. Men hvem ved, måske når vi kommer til bunds i, hvorfor vi intet kan huske om tiden i hjemstavnen, kan det være, det viser sig, at mit liv faktisk er mere interessant.

Hvad mere er der at sige om mig? Tjo, det er nok langsomt ved at gå op for mig, at jeg ikke er et barn mere, i modsætning til min tvilling Daniel. Snart venter voksenlivets svære valg, uddannelse, job.

Men hvem vil jeg være? Alvorlig og ansvarsbevidst som storebror Søren? Kreativ og skabende som Mor? Fyldt af historie og fortællinger som Bedstefar? Jeg ved det ikke? Hvordan kan jeg det, når jeg ikke engang kan huske de sidste par år af mit liv?

Spillestil

I en familie af nogle gange lidt for sære individer er Louise det almindelige, relaterbare, stille centrum i stormen. Samtidig er Louise den, der trækkes i alle retninger af de andre i familien. Som spiller skal du på den måde både være det almindelige rolige centrum, men samtidig lade dig påvirke af alle de andre, mens Louise prøver at finde ud af, hvem hun er og vil være.

Louises relationer

Min storebror Søren

Beskrivelse: Den mest voksne i familien, ham der vendte hjem fra eventyr i den store verden, for at tjene til vejen og dagen for os alle sammen.
Relation: Som den eneste rigtige voksne i familien, er det Søren, jeg går til for at få gode råd.
Tip: Opsøg ham, for at dele dine bekymringer og spørgsmål.
Inspiration til minde: Dengang vi gik en lang tur, og ærligt snakkede om fremtiden og hinandens drømme og frygte for den.

Min mor, Merete

Beskrivelse: En fantastisk kvinde. Hun er forfatter, hvor sejt er det lige?! Så kreativ kunne jeg aldrig være. Det beundrer jeg meget.
Relation: Hun ville aldrig indrømme det selv, men hun holder nok mere af Daniel end mig. Det er forståeligt nok, de minder så meget mere om hinanden, begge fantasifulde drømmere. Hvis bare hun af og til gad vise mig samme opmærksomhed og kærlighed.
Tips: Søg hendes kærlighed, selvom du ved, du ikke får meget af dem. Giv op, før hun når at give dig den.
Inspiration til minde: Dengang jeg prøvede at snakke med mor, men hun var optaget af at skrive på sin bog, hvem var det nu jeg gik til i stedet?

Min bedstefar Bernhard

Beskrivelse: Rar gammel mand, altid fyldt med gode historier og fortællinger om hans hjemstavn, hvor han er vokset op. Kan være svær at komme helt ind til livet på.
Relation: Når virkeligheden og fremtidens krav bliver for skræmmende, er det Bedstefar, jeg opsøger for at finde fred fra alle livets realistiske forventninger i hans sære fortællinger.
Tips: Opsøg ham, for at få omsorg. Prøv evt. kejtet, at trænge igennem fortællingerne og komme ind til den ægte person bag dem.
Inspiration til minde: Dengang mor havde glemt min fødselsdag, men bedstefar, på sin egen sære måde, havde husket den.

Daniel, min tvilling

Beskrivelse: Min drømmende og legende tvillingebror. Tager aldrig noget alvorligt, leger stadig, selvom vi er ved at være for gamle til det.
Relation: Jeg jaloux på ham, fordi mor giver ham så meget kærlighed og opmærksomhed. Jeg ved godt, det ikke er hans skyld, men jeg kan ikke lade være med at lade det gå ud over ham.
Tips: Når du bliver sur på ham, så lad som om, du slet ikke har nogen tvilling, at han ikke findes, et klassisk søskende move. Men føl naturligvis meget skyldfølelse over det.
Inspiration til minde: Dengang vi kom ud i et så voldsomt skænderi, at jeg i en hel uge lod som om, han ikke fandtes. Hvem var det nu, der overtalte mig til at stoppe?

Scene 1