Bedstefar Bernhard

Bedstefar er vokset op her, dette er hans hjemstavn. Skal man tro på hans mange historier, så har han også været til stede ved alle begivenheder i områdets historie, store som små, vigtige som sære. Og skete det før hans tid, kan du være sikker på, han kender historien.

Bedstefar er fyldt til randen og lidt mere med fortællinger. Nogle gange er det som om han snakker i fortællinger. Han siger ikke, hvad han mener, han fortæller en historie, der viser, hvad han mener. Er hans fortællinger sande? Det ved ingen, knap nok ham selv, og det er i bund og grund også lige meget, er det ikke?

Det kan være lidt svært at komme tæt på Bedstefar. I virkeligheden er han en meget privat mand, der genert gemmer sig bag sine fantastiske fortællinger om hans elskede hjemstavn. Men på trods af, at det kan være svært at få et ægte eller ærligt ord ud af ham, er man aldrig rigtigt i tvivl om hans inderlige kærlighed til os, hans familie.

Spillestil

Bedstefar kan en historie om nærmest hvert et træ i hjemstavnen. Du er velkommen til at bruge ægte historier om området, men du skal lige så meget bare finde på egne røverhistorier, som passer ind i situationen. Skal du fortælle nogen, at du holder af dem, så fortæl, hvor meget det betød for dig, da din far lærte dig at fiske under træet der ved søen. Giv omgivelserne liv og historie via hans fortællinger. Hold dine fortællinger korte, men brug gerne mange. Gem dig bag fortællingerne, men overrask så en gang eller to, ved at bryde igennem dem og tale lige og ærligt til nogen, når det virkelig gælder.


Bedstefars relationer

Louise, den ene tvilling

Beskrivelse: En almindelig teenagepige, sød, sky, og forvirret over det liv, der breder sig truende og indbydende foran hende.
Relation: Louise har tydeligvis brug for omsorg og kærlighed, og hun får det ikke fra sin mor. Så må Bedstefar jo prøve at give det. Men her er en ting, man ikke bare kan løse med en velmenende fortælling, så hvad gør man så?
Tips: Prøv kejtet gennem dine fortællinger at vise omsorg og kærlighed, fejl gerne, men lykkedes også, på din egen sære måde, når der er rigtigt behov for det.
Inspiration til minde: Dengang Louise var ked af det, fordi hun savnede sin far, hvor Bedstefar trøstede hende, ved at fortælle en historie om faren som dreng.

Mor Merete

Beskrivelse: Mor er forfatter, og mindst lige så kreativ i sine historier som Bedstefar. Lidt som Bedstefar, har Mor det nok også bedre i de fantasifulde fortællinger end den ægte virkelige verden.
Relation: Som svigerfar og svigerdatter var de ikke rigtigt tætte, men efter ulykken er hun det eneste menneske, som forstår hans tab. De siger det ikke direkte til hinanden, men på deres egen måde, bærer de sammen tabene.
Tips: I er begge historiefortællere på hver sin måde. Skab noget sammen, der viser I deler tabet sammen.
Inspiration til minde: Dengang Bedstefar fandt en af mors historier, som var en eventyrlig omskrivning af en af hans fortællinger. Hvad sagde han til mor, og hvordan reagerede mor?

Storebror Søren

Beskrivelse: En voksen og seriøs mand, selvom han stadig er midt i sin ungdom. Søren afbryd sine udlandsrejser, for at komme hjem og arbejde, så familien havde noget at leve af. Det går Bedstefar på, at han ikke længere kan hjælpe Søren med denne byrde.
Relation: Bedstefar og Søren vil begge det bedste for familien, men de er uenige om, hvad det er. For eksempel er de uenige om Daniel: Søren lader ham blive i barndommen, hvor Bedstefar synes, at den unge dreng skal se og blive voksen.
Tips: Prøv at komme overens, men end altid ud i skænderier, som man må stoppe, fordi familieroen skal bevares.
Inspiration til minde: Dengang Bedstefar prøvede at snakke med Søren familiens økonomi, og det var lige ved at ende i et kæmpe skænderi, men måtte stoppes, så de andre ikke opdagede noget.

Daniel, den anden tvilling

Beskrivelse: En underlig drømmende dreng. Fantastisk fantasi, men er det ikke på tide, at han forlader barndommen?
Relation: Bedstefar synes, at Daniel godt kunne begynde at opføre sig lidt mere voksent. Men det er han vist den eneste, som synes. Mor og Søren lader Daniel lege. Kan de ikke se, det gør ondt på Louise?
Tips: Vær meget akavet, hvis Daniel prøver at inddrage Bedstefar i sine lege. Når Louise ignorerer Daniel, kommer Bedstefar måske lidt for let til at gå med på den leg. Fordi det er da fristende nogle gange.
Inspiration til minde: Dengang Bedstefar prøvede at fortælle Daniel og Louise en vigtig historie fra byen, men Daniel bare blev ved med, at ville ændre historien til noget fjollet.

Scene 1