15 scenarier – Uddybet

Jeg ærgrede mig allerede over det inden på RPGforum, at man ikke måtte fortælle, hvorfor, man netop havde valgt disse femten scenarier. Når nu Kristian så kommer med forklaringer på sin blog, vil jeg i al hast efterligne ham, fordi jeg synes det, var da en god ide. Og måske kan det få flere til at gøre det, da det altid er sjovt at læse om andre folks tanker, lidt samme snert som de klassiske Fastaval erindringer.

Jeg kommer dog med mine i et indlæg, mest fordi, jeg ellers kunne komme til at glemme, at komme med anden halvdel. Mine er lige som Kristian delt efter dem jeg har spillet, og dem jeg blot har læst. Desuden er de i mild kronologisk rækkefølge, først spillede først.

Operation Jötunheimr
Har nævnt det før, og det er som sagt mit første conscenarie, og selvom det har sine svagheder udfylder det derfor en helt bestemt plads. Det repræsenterer starten på det, der endte med at jeg sidder her og skriver blogindlæg og mærkelig scenarier.

Lige ud Ad lande vejen
Tror det var samme Fastaval som Jötunheimr, men en oplevelse af, at rollespil kunne være så meget mere. Det kunne være meta. Selve spillet var måske ikke så godt, men indsigten, af at rollespil rummerede flere muligheder har om noget påvirket mig.

Guernica
Ahh fantastisk scenarie. Jeg kan ikke komme på mere at sige. Alle har det der første scenarie som de referere til, som dengang de opdagede, hvor meget rollespil kunne. Hvor intens det kunne være. Dette scenarie er det for mig. Memoratoriet, som vi kommer til, var en mere intens oplevelse, men Guernica var den første.

Meskalin
Ikke noget særligt godt scenarie i bund og grund. Alt for mange mangler, (i hvert fald ud fra min Vakum teori). Men det selvskabende element i Meskalin er uden tvivl en del af grundlaget for mit senere arbejder med minimalistiske scenarier.

Memoratoriet
Ahhh, aldrig har en firkant, tegnet med sprittus på et stykke pap givet mig sådan et los i maven. Rent mentalt altså. Dette scenarie viser, om noget andet, hvor stor og intens en oplevelse, det kan give, når spillerne selv skaber konflikten. Første og vist nok eneste oplevelse af, at rollespil kan sætte ægte fysiske følelser i gang. Dette scenarie er en stadig inspirationskilde til mit eget forfatterskab.

Reservoir Elves
Scenariet der gjorde mig til en god spilleder. Så kort kan det siges. Jeg har aldrig været helt tilfreds med min spilleder indsats, men da jeg spillede spidsøre II var der folk, som sagde at de valgte mig som spilleder, fordi jeg var deres spilleder sidst. Det er sku da sejt. Men jeg er ikke en god spilleder, det er blot dette scenaries enkle formidling, der gør det til en drøm at spille. ”Næste scene? Ja da” *bladre* ”jo det der sker er…” Fordi det er så vel formuleret og opsat, har man så meget mere overblik og energi til at fokusere på spilledningen og ikke være sidde og tænke, hvad skal jeg om fem minutter?

Mouse Guard: Svanen
En Con2 sag, og mit møde med Mouseguard, tak til Uffe for et introducerer mig til dette system. Det er sådan set det. Scenariet, betyder noget fordi, det viste mig denne scene rollespilstype.

Bag din ryg
Ene og alene fordi jeg blev kaldt ”en lille dum grim dreng” af Alex K. Uth. Nej også fordi scenarierne er gennemførte og seje. Skide godt gået.

Glasøjne
Et scenarie jeg skulle have spilledet, men aldrig kom til det, fordi jeg sov over mig, (undskyld). Så her begynder de scenarier, jeg kun har læst. Men jeg synes den simple ide og søde humor i det er værd at nævne. Læs det engang, det er faktisk utroligt sødt, sjovt og simpelt på den gode måde. En glemt perle, synes jeg.

Auto de fe
Det første scenarie, jeg læste udelukkende for at læse det. Derfor lidt en speciel oplevelse. Også en scenarie der danner grund for mit forfatterskab. (Det er årsagen til at mange af scenarierne er her, de har på den ene eller anden måde dannet mig, som scenarieforfatter.)

Lady og Otto
Hvorfor jeg læste det kan jeg ikke helt huske. Men godt det er det. Jeg kan lide den form for mindfunk det er. Desuden er jeg dybt misundelig på den korte formidlingsform og simple layout.

Tekniks uheld
Mit første møde med Jeep, jeg mangler stadig at prøve at spille et Jeep scenarier, men tror ikke jeg tør. Men Jeep har igen været en inspirationskilde for mig. De har nogle fede teknikker, og mange af dem møder man i denne samling.

Fat man down
Det lå jo i Fastaval cafen det år, og fuck hvor er det lækkert lavet. Kors hvor er jeg misundelig!

Unik
Det skal ikke være hemmeligt, at noget af inspirationen til 1+1 kommer her fra. Desuden så, synes jeg, at det er det bedste af de scenarier vi har læst i Læsegruppen. Endelig så er det det jeg tænker på, når visse folk siger: ”jeg forstår ikke det du laver.” Hvis du forstår Unik, forstår du altså også mine scenarier. De bygger meget på de samme funktioner. Stjernetegn mest af alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *